2021-01-29 10:01:09• hírek • Bede Emőke

Új igazgató kerül a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ élére

Szatmárnémeti Városi Tanácsa csütörtökön elfogadta a határozattervezetet, mely által immár hivatalosan is Butka Gergő veheti át a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ vezetését.

„Első körben szeretném megköszönni Gheorghe Molnar munkáját, ki 27 éven át vezette e kulturális intézményt. Ez idő alatt voltak könnyebb és nehezebb idők is, ám mindannyian emlékszünk még az első városnapra, mely országos szinten is az úttörők között volt. […] Molnár úr tehát aktívan töltött évek után vonulhat nyugdíjba. Szeretnék ugyanakkor sok sikert kívánni Butka Gergőnek, a művelődési központ új igazgatójának, és bízom benne, hogy hamarosan a szatmári kultúra egy igazi vérfrissítésen esik át a segítségével” – fejtette ki a tanácsülésen Kereskényi Gábor polgármester, ki szerint Szatmárnémetit mind kulturális, mind turisztikai szempontból népszerűsíteni kell, így az új menedzserre is számos feladat vár majd.


Butka Gergő, kinek nevéhez több mint 70 esemény megszervezése köthető, megköszönte a felé tanúsított bizalmat, viszont jövőbeli terveiről egyelőre csak szűkszavúan nyilatkozott. Mint elmondta, a fő csapásirány a város turisztikai és gazdasági szempontú népszerűsítése lesz, de nagy hangsúlyt szeretne fektetni majd a fiatalságra is. Programjának további részleteiről későbbre ígért tájékoztatást az új igazgató.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: